Бестселери винного світу. Топ-10 вин.

Опубліковано: 18 Лютого 2021

Якість вина залежить від багатьох факторів: дотримання технологій виготовлення, кваліфікації фахівців та ґатунку сировини, що використовується.

Червоне вино, біле сухе вино, біле напівсолодке вино, біле солодке вино – асортимент величезний. Для того, щоб ви не розгубилися при виборі, наші сомельє підготували підбірку з топ-10 вин світу.

1. Вино ігристе Valdo Prosecco Spumante Bianco Extra Dry DOC

Це біле сухе ігристе вино світло-солом’яного кольору з зеленими відблисками. Має вишуканий та насичений фруктовий смак.  Ніжний, свіжий аромат з нотками яблук та акації наповнить кімнату.

Сомельє рекомендують охолоджувати поступово, до температури 8-10 градусів.

2. Вино ігристе Valdo MarcaOro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Це класичне просеко золотистого кольору. Має ніжний фруктовий аромат, з  нотками яблук, акації та меду. Вирізняється м'яким смаком.

Це універсальне вино, тож можна вживати як аперитив або чудово доповнити страви. Найкраще смакує зі стравами із риби. 

Це вино доволі універсальне, тому може стати як прекрасним аперитивом, так і ідеально доповнити багато страв, особливо з риби. Охолоджувати для подачі потрібно поступово до 6-7 градусів.

3. Вино Tenuta di Artimino Governo all"Uso Toscano Rosso Toscana IGT

Червоне сухе вино рубіново-багряного кольору.

Володіє вишуканим ароматом, в якому гармонійно поєднуються нотки червоних ягід та ванільні відтінки. Вирізняється насиченим, м'яким смаком.

Це вино чудово поєднується з витриманими сирами, пастою з пікантними соусами та  м'ясними закусками.

4. Вино Zaccagnini Tralcetto Montepulciano d'Abruzzo DOC

Червоне сухе вино, насиченого рубіново-багряного кольору з фіолетовим відблиском.

Володіє особливим, чітким ароматом з відтінками темної вишні та сливи, що переплітаються з нотками спецій.

Це вино чудово доповнить смажене та тушене м'ясо, дичину, птицю і середньої витримки сири. Подавати найкраще температурою 16-18 градусів.

5. Вино Cappo Shiraz J.Garcia Carrion

Червоне сухе вино багряно-вишневого кольору.

Привабливий аромат з нотками ягід, фіалки та кавовими нюансами.

Це вино чудово смакує охолодженим до 16 градусів у поєднанні з різноманітними закусками.

6. Вино AOTEAROA Sauvignon Blanc

Біле сухе вино, лимонного кольору із зеленкуватими відблисками.

Володіє делікатним ароматом, в якому гармонійно поєднуються нотки грейпфруту з тропічними фруктами.

Вирізняється неповторним фруктовим смаком фруктів та ягід з відтінками маракуї, агрусу та свіжих трав.

Поєднуйте це вино з вегетеріанськими стравами та морепродуктами.

7. Вино Tarapaca Cabernet Sauvignon Sarmientos

Червоне сухе вино рубінового кольору.

Володіє особливим ароматом з тонами фруктів, що поєднуються з нотками шоколаду, карамелі, а також квітів і спецій.

Вирізняється свіжим і збалансованим смаком.

Це вино чудово доповнить страви з червоного м'яса, різні рагу, а також добре смакуватиме з шашликом чи барбекю.

Рекомендується подавати при температурі 16-18 градусів.

8. Вино Fat Baron Syrah

 Напівсухе червоне вино насиченого гранатового кольору.

Володіє незвичним ароматом, в якому гармонійно переплітаються нотки стиглих фруктів і нюанси спецій з відтінками білого шоколаду та базиліку.

Це вино чудово поєднується зі стравами з червоного м'яса, дичиною та сирами з блакитною пліснявою.

Вживати, попередньо охолодивши до 16-18 градусів.

9. Вино Les Colimonts Merlot-Cabernet Rouge Reserve

Червоне сухе вино.

Володіє привабливим ароматом з нотками темних ягід та нюансами прянощів. Вирізняється гармонійним, збалансованим смаком з фруктово-пряними тонами та гладкими танінами.

Це вино чудово поєднується зі стравами з птиці, барбекю, дичиною та пастою.

10. Вино Buccia Nera Tenuta di Campriano Chianti DOCG

Червоне сухе вино рубіново-багрянового кольору з фіолетовими відблисками. Володіє яскравим ароматом з квітковими нюансами та відтінками червоних фруктів.

Вирізняється освіжаючим, відмінно збалансованим смаком, що повторює аромат. Це вино чудово поєднується червоним м'ясом та пастою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг