Весна в бокалі

Опубліковано: 11 Березня 2021

Вино по-особливому магічне. Якщо заплющити очі і піднести келих легкого білого вина до носа — можна перенестися у квітковий сад. А перший ковток подарує смак стиглих фруктів та змусить вас відчути в собі весну.

Тож, пропонуємо вашій увазі топ-5 легких весняних вин:

Fiocco di Vite Moscato d'Asti

Злегка ігристе солодке італійське вино з сорту Мускат відкриває п’ятірку весняних вин.

Мускат — один з найароматніших сортів винограду у світі, який завжди здивує вас феноменально багатим букетом ароматів. Fiocco di Vite Moscato d'Asti походить з найдорожчого регіону Італії — П’ємонту. Саме там Мускат може максимально розкритися задля найкращого смаку.

Традиційно, таке вино найкраще підкреслить будь-який десерт. Однак, якщо ви готові експериментувати — обов’язково спробуйте його у поєднанні з гострою стравою, або ж сирами з благородною блакитною пліснявою. Одна з основ еногастрономії (поєднання вин зі стравами) — солодке нівелює гостре. Рекомендована температура подачі 7-8°С.

Аромат: соковита груша, персик, диня, манго, квіткові аромати, мед.

Смак: освіжаючий, відчутні насичені ноти солодких тропічних фруктів.

Frontaura Rose

За останні 5 років, попит на іспанські рожеві вина стрімко виріс. На відміну від французьких рожевих, вони володіють значно солодшими і насиченішими ароматами ягід та квітів. 

Frontaura Rose від виноробні Nexus містить у собі три виногради: Темпранільйо, Шираз та Вердехо. ґрунт — мікс із піску, глини та вапняку. Клімат — досить суворий, проте, завдяки цим чинникам, вино має унікальну насиченість та хорошу збалансованість у смаку.

Це вино смакуватиме як до легких закусок, так і до риби чи птиці під різноманітними ніжними соусами.

Аромат: квіткові ноти, малинові та полуничні нюанси, легкий ванільний післятон. 

Смак: насичений, з приємною кислотністю та відтінками червоних ягід.

Valdo Floral Edition Rose Brut

Італійське рожеве ігристе вино Valdo Floral Edition Rose Brut таке ж прекрасне, як дизайн його етикетки. Виноград Нерелло Маскалезе унікальний тим, що вирощується на вулканічних схилах гори Етна. Завдяки такому теруару, у вині відчуваються ніжні квіткові аромати, приємна мінералізація та збалансована кислотність!

Це вино гарно поєднується з м’якими сирами, легкими салатами, ніжними закусками з паштету та соковитою птицею, або ж із рибою під вершковим соусом. 

Аромат: квіткові аромати липи, троянди та тюльпану.

Смак: ніжна ваніль, полуниця, нотки цитрусу.

Riesling Kabinett Dr. Zenzen

Хочете освіжаючого вина, але не любите кислотність? Dr. Zenzen Privatkeller Riesling feinherb Kabinett — це кращий варіант для такого випадку!

Riesling Kabinett від Dr. Zenzen — вишукане німецьке біле напівсухе вино з Рислінгу. Вино ідеальне до риби, морепродуктів, білого м'яса та поєднується з легкими закусками. Його можна подавати до овочів, молодих сирів, піци та суші. Рекомендована температура для ласування напоєм — 8-10°С

Аромат: вишукані тони тропічних фруктів, що переплітаються з елегантними ванільними, медовими і пряними відтінками.

Смак: збалансована приємна кислотність і виразний фруктовий характер цитрусових та тропічних нюансів.

Villa Clara Cava Demi Sec

Cava — це ігристе вино, вироблене в Іспанії, що проходить традиційний шлях шампанізації. При цьому, його ціна значно демократичніша, ніж у французького аналогу. 

Через класичний метод створення ігристого вина, у Cava досить високий рівень кислотності. Але не у Villa Clara! Це ігристе створили спеціально для жінок, тому воно є напівсухим і не таким кислотним.

Cava від Villa Clara смакує охолодженим до 5-8°C. Келих наповнюють на 2/3 і наливають повільно (щоб уникнути утворення великої кількості бульбашок). 

Cava ідеально поєднується з устрицями, ікрою, сирами, рибними та м'ясними стравами. 

Аромат: цитрусові, ананас, зелене соковите яблуко, відчутні легкі нюанси хлібної скоринки та дріжджів.

Смак: освіжаючий з нотками твердої зеленої груші, яблука та цедри лимону.

Весна вже тут! 

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг